Reactie plaatsen

Reacties

Marlies
een jaar geleden

Wat een fantastische week!

Barbara en Eddy zijn ontzettend gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. Voor aanvang van de cursus krijg je al duidelijke uitleg en opties hoe Pineto het beste te bereiken, maar ook tijdens de week kan je met vragen bij hen terecht. In Pineto zelf word je warm ontvangen. De week bestaat uit 4 kookcursussen die in de middag plaats vinden (ideaal in de airco, het was 35 graden buiten). Er wordt gekookt met verse producten, en Barbara past de gerechten aan op wensen van de deelnemers wat erg fijn is. Na deze kooksessies met uitgebreide lunch heb je vrij; tijd voor een lekkere siesta, een duik in de zee (het strand is 50 m verderop) en uiteraard 's avonds weer lekker uit eten. Pineto is een gezellig stadje waar ook 's avonds vanalles te beleven is.

Ik heb genoten van deze week en wieweet kom ik nog eens terug!

Een dikke aanrader!

Lea en Josephien
een jaar geleden

We hebben een hele fijne kookvakantie gehad. Om te beginnen met Barbara en Eddy: wat een hartelijke en gastvrije mensen! Goede communicatie (bijv. over aankomst/transport), we werden warm onthaald en er werd (zowel bij koken als andere hulp) heel goed naar onze wensen geluisterd.

We hadden fijne kamers die van verschillende gemakken waren voorzien (tv met streamingsmogelijkheden, koelkast, heerlijke bedden) en met airco in het halletje was het goed uit te houden in de (extreme) hitte van juli '23.

Na een lekker ontbijtje is er ruimte voor eigen invulling (koffie! strand!) en gingen we rond 11:30 uitgebreid koken (ook in de airco!) en daarna aansluitend gezellig eten met z'n allen tot een uur of 15:00. Barbara gaf veel toelichting op de gerechten en we kookten met lokale producten (vaak zelfs uit eigen tuin). Geen enkele dag hebben we hetzelfde gegeten en omdat je verschillende gangen maakt, leer je veel en ben je daarna wel toe aan een siësta! Zo kwamen we heerlijk in het "piano piano" ritme. Daarna hebben we vaak met de rest van de deelnemers (in totaal 5) rondgestruind door Pineto voor een aperitivo, drankje en spelletje. Atri is een leuk stadje om te bezoeken.

Al met al erg genoten, veel geleerd en uitgerust. We gingen vol inspiratie terug naar NL. Absolute aanrader!

Thalja
2 jaar geleden

Was een heerlijke week. Ik had individueel ingeschreven en trof daar een andere deelnemer. We hebben tijdens het koken samen opgetrokken. De lunch is uitgebreid, daar kook je ook voor. Savonds geen uitgebreide maaltijd meer nodig. Borrel op terras en lekker ijsje maken de dagen compleet. Lekker rustig plaatsje met wat restaurants, terrassen, ijssalons. Mooi strand, schone kust. De te koken lunch maaltijden waren gevarieerd en je kunt je wensen aangeven. Een variatie in vlees, vis, vegetarisch. Samen naar de markt geweest in Atri. Fantastische kazen, worsten en hammen. Verse, lokale en kwalitatief goede producten worden gebruikt voor het koken. Eddy en Barbara zijn gastvrij, laten je in je waarde en richten zich vooral op het kookprogramma, dus je hebt ook vrijaf en privacy. Ik vond het lekker om in het hotel te verblijven. Tussen 11.00 - 15.00 ben je met elkaar bezig en verder is de dag aan jou. Wij waren met 2 deelnemers en lunchten samen met de familie. Keuken was niet erg groot. Maar de tuin is er ook bij te trekken, bij grotere gezelschappen. Ik zou het zo weer doen. Fietsen is ook een leuke excursie. Bella Italia

Rieke
2 jaar geleden

Wat een topweek! Barbara en Eddy zijn zo gastvrij. Met Barbara’s liefde voor de streekproducten en streekgerechten en zoveel ervaring hebben wij als gasten zo lekker gekookt en samen gegeten. En met nieuwe kennis en inspiratie ben ik thuis al aan de slag gegaan. Dank B&E, en onze groep, voor een onvergetelijke week.

Alice Bekkers
2 jaar geleden

Na 2 jaar wachten kon ik eindelijk op kookvakantie en wat een heerlijke week heb ik gehad!
Het samen koken o.l.v. Barbara was een geweldige ervaring en het samen eten daarna heerlijk relaxt.
Doordat we om 11:00 uur begonnen was er genoeg tijd om na het ontbijt de dag ontspannen te beginnen; stukje wandelen, ergens een heerlijke cappuccino drinken, boekje lezen aan het strand etc. Daarna de uitgebreide, zelf bereide maaltijd. En de rest van de dag (middag en avond) weer doen waar je zin in hebt. Perfecte combinatie! De uitstapjes naar Atri en Silvi waren een mooie aanvulling (met dank aan Eddy en mijn reisgenoten die me de berg afgepraat hebben op de fiets ;) ). Barabra en Eddy dank voor jullie gastvrijheid en in alle opzichten geslaagde kookvakantie!!!!

Liz Maaswinkel
2 jaar geleden

Een absolute aanrader! Een week koken met Barbara die vol passie en liefde je alles leert wat de Italiaanse keuken, uit de streek, te bieden heeft. Daarbij nog leuke uitstapjes zoals een bezoekje aan een leuke markt met heerlijke verse groenten en fruit om die dan weer te verwerken in een lekker recept. Ook nog zeer de moeite waard is de wijnproeverij, en de fietstocht erheen onder leiding van Eddy maakt het tot een onvergetelijke week. Dus het plan is om dit jaarlijks te gaan doen!

Ellen
2 jaar geleden

De eerste van het seizoen 2022. We hebben een top vakantie gehad. Alles was goed verzorgd (veel eten, veel wijn 😉). Barbara zet zich 100% in voor een geweldige vakantie! ☀️🍽🇮🇹

Geke van Weringh
3 jaar geleden

Dank Barbara en Eddy voor jullie gastvrijheid! Ik heb een heerlijke week gehad in Pineto. Heel veel kookinspiratie opgedaan, en genoten van alles wat deze streek te bieden heeft: heerlijk eten, strand, fietsen, wijn, etc. Een aanrader!

Yolanda Meertens
3 jaar geleden

Een heerlijke relaxte kookvakantie gehad. Barabara is een geweldige gastvrouw en heb veel geleerd, met name de gerechten uit de streek. Bedankt Barbara en uiteraard ook Eddy

Aurely
3 jaar geleden

Wat een ervaring is deze kookcursus geweest, heerlijk! Barbara, maar ook Eddy, zijn beiden heel warme mensen die hun thuis open zetten voor je voor een midweek. Het volgende recept is nóg lekkerder dan het vorige en ik ben dan ook vol frisse inspiratie en met lekkere trek naar huis gegaan. Absoluut een aanrader! Nogmaals dank voor alles

Rating: 4.4285714285714 sterren
28 stemmen